Janubiy Koreya poytaxti Seul shahridagi «Yonsei universiteti» olimlari mol go‘shti-guruch gibridi deb ataydigan yangi oziq-ovqat mahsulotini ishlab chiqdi.
Olimlarning fikricha, bunday mahsulotni yaratish qiyinchilik tug‘dirmaydi. Bunda qoramolning mushak va yog‘ o‘zagi hujayralari guruch donalariga qo‘shilib, maxsus Petri idishiga joylanadi va 10 kundan so‘ng pushti rangli maxsus massa hosil bo‘ladi.
Tadqiqotchilarning fikriga ko‘ra, «guruch go‘shti» oddiy guruchga qaraganda ko‘proq oqsil va yog‘ni o‘z ichiga oladi, shuningdek, chorva mollarini so‘yish jarayoniga qaraganda atrof-muhitga kamroq zarar keltiradi.
Yangi mahsulotning ta’mi «mol go‘shtli sushi» ga o‘xshaydi.
Koreyalik olimlar bunday gibrid mahsulot kelajak rasionining asosisiy ozuqa mabaiga aylanishi mumkinligini tahmin qilishmoqda.
Manba: www.aniq.uz “Andijonliklar.Uz” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring